Sfecla de zahar
Sfecla de zahar este o planta bienala.
In primul an se formeaza corpul sfeclei iar in anul al 2 lea se formeaza ramuri florifere care fructifica.
Corpul sfeclei se recolteaza in primul an.
Dintre beneficiile cultivarii sfeclei de zahar amintim faptul ca este o buna planta premergatoare pentru majoritatea culturilor precum si faptul ca aceasta contribuie la distrugerea buruienilor si structurarea solului.
Semnatul se face primavara devreme ,atunci cand in sol se realizeaza temperatura minima de germinatie ,adica 3-4 grade Celsius.
Prefera locurile insorite,cu textura luto-nisioasa si cu o capacitate mare de retinere a apei.
Distanta de semanat este de 45 cm intre randuri si 18-22 cm intre plante pe rand.Semanatul se face la o adancime de 2-4 cm.
Pentru productii ridicate se recomanda irigarea in perioadele secetoase .
Se recolteaza atunci cand radacinile au ajuns lagreutatea si continutul maxim de zahar adica atunci cand frunzele au culoarea verde deschis si a incetat aparitia de frunze noi
Mai mult
Sfecla de zahar
Sfecla de zahar este o planta bienala.
In primul an se formeaza corpul sfeclei iar in anul al 2 lea se formeaza ramuri florifere care fructifica.
Corpul sfeclei se recolteaza in primul an.
Dintre beneficiile cultivarii sfeclei de zahar amintim faptul ca este o buna planta premergatoare pentru majoritatea culturilor precum si faptul ca aceasta contribuie la distrugerea buruienilor si structurarea solului.
Semnatul se face primavara devreme ,atunci cand in sol se realizeaza temperatura minima de germinatie ,adica 3-4 grade Celsius.
Prefera locurile insorite,cu textura luto-nisioasa si cu o capacitate mare de retinere a apei.
Distanta de semanat este de 45 cm intre randuri si 18-22 cm intre plante pe rand.Semanatul se face la o adancime de 2-4 cm.
Pentru productii ridicate se recomanda irigarea in perioadele secetoase .
Se recolteaza atunci cand radacinile au ajuns lagreutatea si continutul maxim de zahar adica atunci cand frunzele au culoarea verde deschis si a incetat aparitia de frunze noi
Mai mult